Haarvezels

23 Artikel
8
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Haarpoeder Styling-klassieker met meerdere effecten

Aan het einde van de 18e eeuw was haarpoeder vooral aan het Franse hof populair – tegenwoordig viert het haarverzorgingsproduct zijn comeback. Haarpoeder zorgt voor verschillende effecten en is ideaal om je haar te stylen.

Met behulp van haarpoeder krijg je de volgende effecten:

  • Het haar krijgt meer volume, waardoor vlechten, opsteekkapsels of gewoon los haar beter gaan zitten. Speciaal volumepoeder is hier bijzonder effectief.
  • Het verwijdert vettige glans bij de haaraanzet en hoofdhuid, omdat de talg die het bevat vet absorbeert.
  • Haarpoeder geeft het haar meer grip, wat vooral handig is bij dun haar of als je je haar hebt opgestoken.

Deze effecten ontstaan door microdeeltjes in het haarpoeder. Deze bevatten zetmeel, water en silicaten en zorgen voor de gewenste effecten.

Volumepoeder in handige verpakking

Haarpoeder is een fijn, los, meestal wit poeder dat, in tegenstelling tot een droogshampoo, niet in een spuitflacon maar in een busje zit. Er zitten kleine gaatjes in het deksel van het busje, waardoor je het poeder direct op de haaraanzet of het haar kan aanbrengen.

Haarpoeder wordt ook wel volumepoeder genoemd, omdat het precies voor dat doel gemaakt is. Platte haren behoren door haarpoeder tot het verleden. Het stylingproduct helpt je om luchtige stijlen en volumineuze looks te creëren.

Haarpoeder Hoe gebruik je dat?

Haarpoeder is makkelijk in het gebruik:

  • Het wordt vóór het stylen in droog haar gedaan door het rechtstreeks vanuit de bus op de haaraanzet aan te brengen. Als je het fijner wilt doseren, kun je het ook eerst in je handen doen en vervolgens inwrijven.
  • Nu moet je het volumepoeder goed verdelen om zichtbare resten te voorkomen. Gebruik daarvoor gewoon je vingertoppen. Terwijl je dit doet kan je al direct voor volume zorgen.
  • Als het volume gedurende de dag verloren gaat, kun je het haar gewoon weer opschudden.
  • Als je haar snel vet wordt of 's ochtends niet gewassen is, kan het poeder ook overdag opnieuw worden aangebracht om de vettige glans weg te nemen.
  • Voor bepaalde haarstijlen wordt ook een specifiek gebruik aanbevolen. Als je bijvoorbeeld je haar graag in een knotje draagt, kan je het haarpoeder het beste tot in de uiteinden van je haar inbrengen. Als je je haar graag in een vlecht draagt, kun je het haarpoeder eerst in je handen doen, vervolgens in je handen uitwrijven en het dan over de hele lengte inbrengen.

Zelfs een kapsel van de dag ervoor kan je met volumepoeder weer opfrissen, als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om je haar te wassen. Je haar lijkt daardoor ook minder vet en een beetje mat - en krijgt een frisse look zoals op de allereerste dag!

Koop volumepoeder bij parfumdreams

Het haarpoeder moet worden verwijderd voordat je naar bed gaat, anders zit je haar de volgende ochtend helemaal door de war. De makkelijkste manier om het te verwijderen is door het haar gewoon met borstel van je haarwortels tot aan de uiteinden en borstel je haar meerdere keren krachtig uit.

Ontdek haarpoeder en vele andere styling- en verzorgingsproducten voor je haar bij parfumdreams. Hier vind je een uitgebreid assortiment producten voor je huid, en haar tegen geweldige prijzen.