Scheercrème

39 Artikel
40
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Scheercrème – om je op milde wijze te scheren

Er zijn allerlei manieren om je perfect nat te scheren. Scheercrème biedt uitkomst wanneer je vaak last hebt van een rode of geïrriteerde huid of zelfs van scheerbrand. De beste scheercrème is een crème die volledig voorziet in de behoeften van je huid. Hij hydrateert en zorgt ervoor dat het scherpe mes heerlijk licht over je gezicht glijdt. De volgende bestanddelen zorgen ervoor dat het scheren soepel gaat en je huid niet belast:

  • Aloë vera: hydraterend en kalmerend – voor een optimaal huidgevoel.
  • Panthenol: remt pijnlijke ontstekingen en ondersteunt de regeneratie van de huidcellen na het scheren.
  • Stearinezuur: een verzadigd vetzuur dat het schuim stabiliseert en dichtheid geeft.
  • Vaseline: vormt een glijdende laag op de huid en vermindert daardoor microscopisch kleine wondjes.
  • Glycerine: bindt vocht in de huidcellen en zorgt ervoor dat de huid na het scheren prettig aanvoelt.

Het voordeel van een niet-schuimende scheercrème: je brengt hem gewoon met je blote handen aan op de gewassen huid. Een scheerkwast is hierbij niet nodig, maar je kunt er natuurlijk wel een gebruiken. Drie minuten laten inwerken en je kunt al beginnen je nat te scheren.

Hoe werkt een scheercrème?

Je vraagt je af of je werkelijk een scheercrème nodig hebt? De volgende redenen spreken ervoor. Ten eerste: de crème maakt je baardharen zachter. Daardoor richten ze zich op en kan het scherpe mes gemakkelijker zijn werk doen. Moeiteloos snijdt het de weerbarstige haartjes op exact de gewenste lengte af. Een scheercrème vereist minder krachtinspanning en zorgt zo dat je meer van het scheren kunt genieten.

Ten tweede: hoe scherp het mes ook is: het veroorzaakt wrijving op de huid. Daardoor kun je last krijgen van pijnlijke irritaties en roodheid. Een goede scheercrème beschermt de huid. Dankzij speciale bestanddelen vormt de crème een zacht, beschermend laagje op je huid, dat de wrijving van het mes vermindert.

Ten derde: een goede scheercrème verfrist en kalmeert de huid. Na het scheren voel je je onoverwinnelijk en klaar om de uitdagingen van het dagelijks leven het hoofd te bieden. Geen branderig, tintelend gevoel. Maar gewoon alleen een ontspannen huidgevoel en maximale soepelheid.

Wat maakt scheercrème zo bijzonder?

Scheerschuim is de klassieker onder de preshave-producten. Het is romig licht en kan gemakkelijk worden afgespoeld. Het glijdende vermogen ervan is echter beperkt. Scheercrème heeft daarentegen een smeuïgere consistentie. De terugvettende bestanddelen blijven tijdens het scheren langer op de huid achter en beschermen haar daardoor tegen microscopisch kleine wondjes – de oorzaak van irritatie, bultjes en scheerbrand.

Bovendien kun je scheercrème op twee manieren gebruiken. Wanneer je haast hebt, breng je de crème gewoon zo uit het potje met je handen op je gezicht aan. Wil je het scheren liever beleven als een heerlijk ritueel? Geen probleem. Je kunt de scheercrème ook opschuimen met een scheerkwast en op de gebruikelijke wijze aanbrengen.

De beste scheercrème ontdekken bij parfumdreams

Of je nu de strijd aangaat met je baardharen of het haar op je hoofd op milde wijze wilt verwijderen: het beste assortiment scheercrème vind je in onze webshop. Wij vinden: scheren is iets heel persoonlijks en elke man moet die producten gebruiken die het best bij hem en bij de behoeften van zijn huid passen. Daarom vind je bij ons verschillende scheercrèmes voor ieder budget.