25%* korting op de Dag van de geur

Menu

Parfumdreams

Scheerkom

7 Artikel

Wat is een scheerkom?

Een scheerkom is een belangrijk accessoire als je nat wilt scheren. Mannen die zich scheren met een klassiek scheermes, scheerzeep en een scheerkwast in plaats van met een scheersysteem of een elektrisch scheerapparaat, hebben om allerlei redenen ook een scheerkom nodig.

In een goed uitgeruste scheerset voor mannen zit altijd een scheerkom. Hij kan echter ook afzonderlijk worden gekocht. Scheersets zijn vaak zo samengesteld dat de kwast boven de kom hangt. Maar scheerkommen hebben veel meer functies dan het opvangen van overtollige druppels uit de kwast alleen.

Waar heb je een scheerkom voor nodig?

Een scheerkom heeft belangrijke functies. Je hebt hem nodig om de scheerzeep op te schuimen met de kwast. Daarvoor is het van belang van welk materiaal de kom is gemaakt en welke afmetingen hij heeft. Als hij te klein is, dan zwelt het schuim op over de randen. Is hij te groot en doe je er een stuk scheerzeep in, dan glijdt de zeep steeds weg en kun je hem niet goed laten schuimen.

Het simpelweg opkloppen van je scheerzeep in een zeepbakje is niet aan te bevelen. De consistentie van het schuim zal anders zijn en de ervaring ook. Wie zich de luxe gunt van nat scheren met een kwast en je eigen opgeklopte scheerschuim, kan ook niet zonder een mooie scheerkom om de scheerervaring helemaal af te maken.

Wat is de optimale maat voor een scheerkom?

Aanbevolen wordt een diameter tussen acht en twaalf centimeter. Voor de hoogte is dit vier tot acht centimeter. Het is ook belangrijk hoe groot en volumineus de scheerkwast is. Hij moet immers comfortabel in de kom passen en er moet nog ruimte overblijven om hem te bewegen, zodat het perfecte scheerschuim kan worden gecreëerd.

Om welke redenen heb je nog meer een scheerkom nodig?

Een andere reden waarom een scheerkom onmisbaar is, is dat het reinigen van de kwast er nog makkelijker door wordt. Vul de schone kom gewoon met water en maak je kwast erin schoon. Vervolgens kun je hem boven de kom ophangen. Eventuele resterende waterdruppels zullen in de scheerkom druppelen en niet op je badkamerplank.

Van welk materiaal moet een scheerkom gemaakt zijn?

Wat de materialen betreft heb je verschillende opties om uit te kiezen:

  • Roestvrij staal heeft zeer weinig wrijving, wat betekent dat je je scheerzeep snel kunt mengen en lekker schuimig kunt maken.
  • Hoorn is een natuurlijk materiaal en zorgt voor een heel fijn schuim. Bovendien is het materiaal altijd iets koel, waardoor het schuim gedurende de hele scheerbeurt stevig blijft en je het niet opnieuw hoeft op te schuimen.
  • Hout ziet er mooi uit, maar je moet er wel voor zorgen dat het goed verzegeld is. Splinters zouden anders je kwast kunnen beschadigen en regelmatig contact met water zou de kwast kunnen doen opzwellen.
  • Porselein is ook heel geschikt, maar het is breekbaar en als je de kom laat vallen zul je waarschijnlijk een nieuwe moeten kopen.

Er zijn aanbieders die scheerkommen verkopen met scheerzeep die perfect in de diameter van de kom past. Dit kan een optie zijn – maar dat hoeft niet als je andere voorkeuren hebt als het om zeep gaat.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van 30 €. Daaronder bedragen de verzendkosten 3,99 €. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

*De korting is al verrekend in de prijs van het artikel en geldt alleen op geselecteerde artikelen. Je hebt geen code nodig. Geldig t/m 27-06-2024.

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube