URTEKRAM

23
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Urtekram – veganistische natuurcosmetica uit Denemarken

Veganistisch, 99% natuurlijk en zelfs verpakkingen van plantaardige grondstoffen? Dat vind je bij Urtekram, het Deense merk voor natuurcosmetica met pioniersgeest en passie. Voor de gecertificeerde huid- en haarverzorging worden een groot aantal Scandinavische kruiden gebruikt, die de shampoos, crèmes en meer een voedend en weldadig effect geven. En Urtekram gaat daarbij nog vele stappen verder. Geniet van de Deense verzorging en meer dan 50 jaar deskundigheid op het gebied van natuurcosmetica.

Urtekram – Nordic Beauty sinds 1972

In de jaren 70 hadden we nog nooit van biologische cosmetica of duurzaamheid gehoord. Toch richtten Lisbeth Damsgaard en Ronnie McGrail in 1972 hun kruidenierswinkel op in de binnenstad van Kopenhagen. Onder de naam 'Urtekraemmer' verkochten de twee hun eerste ecologische producten en werden ze zodoende beschouwd als pioniers op het gebied van een milieubewuste levensstijl. Tegenwoordig produceert Urtekram zijn assortiment uitsluitend in de Deense plaats Mariager. Het label heeft zich ondertussen ontwikkeld tot de grootste bio-onderneming in Scandinavië.

Of het nu om shampoo of gezichtscrème, zeep of bodylotion gaat: Urtekram kiest voor grondstoffen die grotendeels biologisch worden geteeld. Het totale assortiment draagt zelfs het label vegan. Ook is het Ecocert Cosmos Organic-gecertificeerd. Dat houdt in: minstens 95% van de gebruikte grondstoffen moeten afkomstig zijn uit biologische bronnen – meer natuurlijkheid in cosmetica bestaat niet. Ze zijn uiteraard dierproefvrij en er wordt geen gebruikgemaakt van potentieel schadelijke bestanddelen zoals parabenen, minerale oliën of siliconen. Dat zou volgens de certificering ook helemaal niet zijn toegestaan.

Het merk stopt alleen in de tube wat goed is voor mens en milieu. Maar ook bij de verpakking zelf gaat Urtekram haarverzorging en cosmetica nog een stapje verder. 85% van de producten zitten al in een tube en fles van plantaardige grondstoffen. Ze zijn gemaakt van suikerrietafval. Ze kunnen zonder problemen als plastic worden gerecycled, terwijl ze bij de productie minder aardolie verbruiken. Overigens: de naam Urtekram betekent zoveel als 'omarmd door kruiden' – dat klinkt toch veelbelovend, nietwaar?

Haarverzorging en cosmetica van Urtekram brengt het hoge Noorden bij je thuis

Urtekram laat zich in ieder opzicht van zijn natuurlijke kant zien. Daarom hebben alle producten de naam van het hoofdbestanddeel. Bovendien onderscheidt het label zich door de volgende factoren:

  • Voor alle typen: of het nu gaat om droog haar, een onzuivere huid of een coupe soleil die bijgewerkt moet worden – Urtekram heeft voor iedere uitdaging de plantaardige oplossing in het assortiment.
  • Ook voor de tanden: speciale tandpasta's zonder fluoride, maar in plaats daarvan met de gebundelde kracht van munt en groene thee, ondersteunen je bij de dagelijkse tandverzorging.
  • Natuurlijke conservering: om te zorgen dat je lang kunt genieten van jouw Urtekram-producten, worden ze op plantaardige wijze geconserveerd. Dit verhoogt de houdbaarheid, zonder daarbij afbreuk te doen aan de natuurlijkheid.
  • Uitgebalanceerde formules: ook al is er in vele op water gebaseerde producten plantaardige alcohol aanwezig – het verzorgende effect van hydraterende aloë vera of bio-oliën heeft altijd de overhand.
  • Volledige transparantie: Urtekram vermeldt specifiek het aandeel biologische ingrediënten op de verpakking. Let op het extra vak onder de INCI-lijst.

Biocosmetica saai? Urtekram bewijst het tegendeel. Het stijlvolle design mag in iedere badkamer gezien worden.

Koop Urtekram online en ontdek Deense schoonheidsgeheimen

Oog voor het milieu en ecologische producten zijn tegenwoordig erg belangrijk. Urtekram kijkt met nieuwe ogen naar deze aspecten. Ontdek het uitgebreide assortiment van de Deense pioniers bij parfumdreams. Shop een grote keuze aan plantaardige cosmetica voor huid, haar en tanden en profiteer van voordelige prijzen. Haal meteen je eigen favorieten in huis en geniet van het goede gevoel van veganistische en biologische schoonheidsverzorging.