Zarkoperfume

56
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Zarkoperfume: het innovatieve concept uit Denemarken

Even ongebruikelijk als de naam is ook het concept voor de parfums van Zarkoperfume: moleculaire geur. Zarko Ahlmann Pavlov heet het creatieve brein en de pionier, die Zarkoperfume in het leven heeft geroepen. Eigenlijk is deze Deen met Joegoslavische wortels thuis in de modebranche. Maar na enkele jaren besloot hij zich te gaan verdiepen in de kunst van de parfumerie. Daarbij ontdekte hij het concept van moleculair parfum, dat pas op de huid van de drager zijn individuele geur ontvouwt.

Zarkoperfume: de populairste geuren

Het assortiment van Zarkoperfume is groot. We geven je een overzicht van de populairste geuren van Zarkoperfume:

  • The Muse: deze eau de parfum spray van Zarkoperfume onderscheidt zich door Scandinavische eenvoud. In plaats van op tal van aroma's zet dit uniseks parfum in op drie geurnoten: katoen, witte muskus en wit aoud, dat houtachtig wierook combineert met acht kruiden. Een indrukwekkende geur, die in 2020 op de markt kwam en die bewijst dat ook met eenvoudige recepten expressieve geuren kunnen worden gecreëerd.
  • Molecule 234.38: deze moleculaire geur van Zarkoperfume heeft geen top-, hart- en basisnoot, want hij bestaat uit slechts één molecule. Daarbij betreft het echter wel een heel bijzondere substantie, die luistert naar de naam Iso-E-Super. Deze molecule zit in de meeste geurnoten met een component van cederhout. Hoe deze geur zich ontvouwt, hangt af van de chemische samenstelling van de huid. Fans beschrijven de geurbeleving als licht kruidig, warm en zacht. Het is echter vrijwel onmogelijk om deze eau de parfum spray van Zarkoperfume te omschrijven. Maar, het concept werkt, want Molécule 234.38 behoort tot de populairste geuren van Zarkoperfume. Hij is ook geschikt voor de meeste mensen met een allergie, omdat hij geen etherische parfumolie bevat.
  • Pink Molecule 090.09: deze eau de parfum spray is de eerste geur die Zarkoperfume in 2014 op de markt bracht. Nog steeds is dit een van de beste parfums van Zarkoperfume, dat met zijn minimalistische structuur al het gereduceerde concept van deze parfumeur presenteert. De hartnoot ontbreekt. In plaats daarvan is de topnoot met orchidee, abrikoos en vlier juist enorm complex en is dit de perfecte tegenpool van de basisnoot mahonie. Zo ontstaat er een houtachtige, aardse geur met een kruidigheid die zowel mannen als vrouwen aanspreekt.

Moleculair parfum was nog tot enkele jaren geleden een volledig onbekende niche in de internationale parfumwereld. De innovatieve Deen creëerde in 2014 met Zarkoperfume een nieuw segment, dat hij in alle opzichten perfect presenteert – Scandinavisch minimalisme domineert bij de styling van zowel de flacon als het concept.

Het beste Zarko parfum: proberen wint het van studeren

Toen Zarko Ahlmann Pavlov met nieuwe geurmoleculen in gelstructuur experimenteerde, stootte hij bij toeval op de individuele eigenschappen van deze moleculen. Ze ontwikkelen hun unieke geur pas op de huid, wanneer ze een verbinding aangaan met het microbioom van de huid en met vocht.

Het microbioom van de huid bestaat uit tal van bacteriën, die met hun beschermende werking de beschermende huidbarrière vormen. De samenstelling ervan is individueel en bij geen enkel mens volkomen identiek. Op evenzoveel verschillende manieren ontvouwen zich daarom ook de parfums van Zarkoperfume.

Koop Zarkoperfume bij parfumdreams

Duurzaamheid en het bewust omgaan met grondstoffen zijn belangrijk voor Zarkoperfume. Pavlov zegt: “Parfum is als een kunstwerk, een schilderij op linnen of een gecomponeerd muziekstuk. Het moet louter om de geur gaan, om de essentie, niet om marketing of uitgebreide verpakkingsrituelen.” Daarom gebruikt het merk in de regel ook geen omverpakking van plastic. Bij parfumdreams vind je tal van geuren van Zarkoperfume – bestel ze nu voor een aantrekkelijke prijs!