Anti-agingmaskers

87 Artikel
127
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Anti-aging maskers voor een intensieve verzorging van de rijpere huid

Huid die er strak en gezond uitziet heeft elastine en collageen nodig. Omdat het lichaam in de loop van je leven daarvan minder produceert, neemt de elasticiteit van de huid af. Anti-aging maskers geven de rijpere huid precies de ingrediënten die nodig zijn en zorgen daardoor voor een frisse teint. Ze kunnen helpen om tekenen van vroegtijdige huidveroudering te stoppen.

Hoe werkt een anti-rimpel masker?

Anti-aging maskers bevatten verschillende ingrediënten die vooral geschikt zijn om de rijpere huid intensief te verzorgen. De producten verzorgen deze met veel vocht en belangrijke voedingsstoffen. Hydraterende gezichtsmakers zijn bedoeld om de huid op te frissen en de bovenste huidlaag strakker te maken. Ze kunnen daarom een opvullend effect hebben. Ze laten de teint er jeugdiger en voller uitzien. Het lijkt alsof er minder rimpels zijn. Antioxidanten zoals omega 6, omega 9 en vitamine A, C en E beschermen tegen vrije radicalen. Ze laten de huid stralen, verbeteren de elasticiteit van de huid en kunnen zo huidveroudering tegengaan.

De meeste gezichtsmakers tegen rimpels bevatten hyaluron. Ze werken hydraterend en brengen het vochtgehalte van de huid in evenwicht. De cosmeticaproducten maken de huid egaler, strijken rimpels optisch glad en geven de teint een zachte gloed. Tot de klassieke ingrediënten van anti-rimpel maskers behoren:

  • hyaluron
  • vitamine E
  • vitamine A
  • coffeïne
  • aminozuren
  • vitamine c
  • het co-enzym Q10
  • niacinamide

Van vitamine A (retinol) wordt gezegd dat het de huid er jonger uit laat zien en de elasticiteit verhoogt. De werkzame stof stimuleert de vorming van collageen, dat de onderste huidlagen nodig hebben om de huid elastisch en strak te houden. Gezichtsmakers tegen rimpels met retinol kunnen de rimpeldiepte verminderen. Ze zorgen voor een egale huid. Tegelijkertijd verhogen ze de weerstand tegen externe invloeden. Ook stimuleert dit ingrediënt het herstelvermogen van de huid en draagt het bij aan het behoud van een optimale vochthuishouding.

Veel cosmeticaproducenten gebruiken ingrediënten afkomstig van medisch onderzoek, waarmee ze zich duidelijk onderscheiden van andere merken, bijvoorbeeld met plantaardige stamcellen of de epidermale groeifactor EGF. Vooral spilanthol heeft zich bewezen. De werkzame stof uit paracress staat ook bekend als bio-botox. Er wordt van gezegd dat het expressierimpels gladstrijkt, de diepte van de rimpels vermindert en de huid egaler doet lijken. In tegenstelling tot injecties met botulinetoxine worden deze producten als veilig beschouwd.

Welke anti-aging maskers verminderen pigmentvlekken?

In de loop der tijd ontstaat er zogenaamde hyperpigmentatie op de huid. De donkere vlekken ontstaan vooral door hormonale schommelingen en schade door de zon. Gezichtsmaskers tegen rimpels met vitamine C bestrijden onregelmatigheden in de huidskleur. Tegelijkertijd beschermen ze tegen vrije radicalen. Deze ontstaan door milieuvervuiling, uv-straling, stress en roken. De vitamine stimuleert de collageenproductie en bevordert het herstel van de huid. Werkzame stoffen zoals melanoxyl verminderen de productie van melanine en voorkomen pigmentvlekken.

Hoe gebruik je een anti-rimpel masker?

Voordat je het masker met je vingers of een brede kwast op de huid aanbrengt, moet je deze grondig reinigen. Het beste is een peeling, om de poriën te openen en de afgestorven huidcellen te verwijderen. Daardoor kunnen de verzorgende ingrediënten diep in de huid dringen.

Verdeel het product ruim over je gezicht, hals en decolleté. Laat het gebied rondom de mond en ogen vrij. De meeste anti-aging maskers hebben een inwerktijd van 15 tot 20 minuten. Afhankelijk van het soort product verwijder je daarna de resten met lauw water of een cosmeticadoekje.

Het gebruik van een doekmasker is heel makkelijk. Je legt het op het gereinigde gezicht en laat de verzachtende, verstevigende ingrediënten een paar minuten inwerken. Na afloop van de inwerktijd masseer je de resten van het serum zacht in de huid en gooi je het doekje bij het huisvuil.

Anti-aging masker bij parfumdreams kopen

Bijparfumdreamsvind je gezichtsverzorging voor iedere leeftijd. Het maakt niet uit of je als tiener last hebt van vlekjes, of op hogere leeftijd rimpels wilt bestrijden: hier vind je hoogwaardige verzorging tegen de beste prijzen.