Kleimaskers

19 Artikel
15
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Moddermaskers: natuurlijke verzorging voor een zacht aanvoelende huid

Moddermaskers bevatten veel natuurlijke actieve ingrediënten die de huid verzorgen en verwennen. Modder kan een reinigende en ontstekingsremmende werking hebben en de waardevolle bestanddelen worden dankzij een masker diep in de huid opgenomen. Na een moddermasker voelt de huid zacht en soepel aan, wat doorwerkt in het algehele welzijn.

.

Er zijn verschillende soorten moddermaskers, zoals fangopakkingen, helende aarde-maskers, kleimaskers of Dode Zee-moddermaskers. De modder is afkomstig van water dat rijk is aan waardevolle mineralen en essentiële voedingsstoffen. Vooral bekend is de Dode Zee in Israël en Jordanië, waarvan het water en de modder een helende werking op de huid kunnen hebben.

Hoe werken moddermaskers?

Moddermaskers zijn vaak volledig natuurlijk en bevatten geen chemische toevoegingen of geurstoffen. Ook de andere stoffen in moddermaskers zijn meestal van natuurlijke oorsprong, zoals aloë vera of kamille, die extra verzachtend en hydraterend werken. De natuurlijke eigenschappen van moddermaskers zijn vooral een voordeel voor de gevoelige huid. Ze werken:

 • ontstekingsremmend
 • poriënverfijnend
 • verzachtend
 • reinigend

Ze kunnen ook klachten bij verschillende huidproblemen verlichten en zijn geschikt voor mensen met acne, puistjes of mee-eters. Zo werkt helende aarde als een magneet op de huid en trekt letterlijk talg en olie uit de poriën. Op deze manier ondersteunt de helende aarde de huid bij het genezen van puistjes en huidonzuiverheden. Zelfs huidziektes kunnen worden verlicht door regelmatig moddermaskers te gebruiken. Dit geldt onder andere voor:

 • neurodermatitis
 • psoriasis
 • eczeem

Regelmatig gebruik kan de huid op de lange termijn verbeteren en bijdragen aan de verlichting van huiduitslag en schilferende huid.

Hoe breng je een moddermasker aan?

Het is het beste om het moddermasker een beetje te verwarmen voordat je het aanbrengt. De werking is het beste bij 45 tot 50 graden en wordt dan bijzonder diep in de huid opgenomen. De warmte opent de poriën en de huid wordt ontvankelijker voor de actieve ingrediënten. Het masker mag alleen op een gereinigde huid worden aangebracht. Het is niet altijd mogelijk het masker van tevoren te verwarmen. Er zijn daarom ook maskers die ook bij kamertemperatuur kunnen worden gebruikt.

Moddermaskers moeten ten minste een halfuur inwerken. Ze mogen echter niet langer dan een uur op de huid blijven, omdat ze dan hun werking verliezen en er geen actieve ingrediënten meer in de huid worden opgenomen. Het masker moet na gebruik grondig worden afgewassen, zodat er geen resten achterblijven. Daarna wordt aangeraden om een rijke gezichtscrème aan te brengen.

.

Wanneer is een helende aardemasker geschikt?

Helende aarde wordt beschouwd als een beproefd natuurlijk geneesmiddel en wordt tegenwoordig vaak gebruikt als actief ingrediënt in diverse cosmetische producten. Het bevat tal van waardevolle mineralen en sporenelementen:

 • calcium
 • magnesium
 • ijzer
 • zink
 • kalium
 • kiezelzuur
 • seleen

Helende aarde kan ontstekingen, jeuk en pijn helpen verminderen. Daarom wordt het vaak gebruikt bij een onzuivere of vette huid, maar ook bij acne, huiduitslag of neurodermatitis.

Heldende aardemaskers worden eerst in een vochtige vorm als een crème op het gezicht aangebracht en drogen daar tijdens de inwerktijd uit. Daarbij nemen ze overtollig vet, bacteriën en andere stofwisselingsproducten op. Bij het afspoelen van het helende aardemasker worden deze stoffen dan van de huid verwijderd, zodat de poriën weer schoon zijn.

Moddermaskers kopen: bij parfumdreams vind je wat je zoekt

Bij parfumdreams kun je kiezen uit een grote selectie moddermaskers en heb je de keuze tussen helende aarde-maskers, kleimaskers, Dode Zee-moddermaskers en nog veel meer.