Stijltangen

59 Artikel
72
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Stijltangen voor glanzend en glad haar

Een stijltang is de perfecte haarstylingtool voor dagelijks gebruik. Steil haar, perfecte looks en het kapsel dat je wilt: geen probleem dankzij de stijltang. Of het nu gaat om een snel kapsel voor een lange werkdag of een speciale avondlook – dankzij de moderne stijltangen kun je je haar niet alleen steil maken, maar ook krullen, grote golven of nonchalante beach waves creëren.

Krullen maken met de stijltang

Laat je niet misleiden door de naam: een stijltang kan meer dan alleen je haar steil maken. Om krullen of golven te creëren, leg je gewoon een haarlok tussen de stijltang. Draai hem nu 180 graden en trek de haarlok er voorzichtig doorheen. Nu zou de haarlok in een prachtige krul moeten zijn veranderd.

Vooral fijn haar kan baat hebben bij deze techniek: hier is het vaak zo dat het kruleffect dat met een haarspray om de hele dag door plezier te hebben van je haar.

Stijltang met titanium of met keramische platen: wat is beter?

Terwijl sommige mensen zweren bij een keramische stijltang, geven anderen de voorkeur aan de titanium versie. Het is niet mogelijk om een algemene uitspraak te doen over welk materiaal beter is. Het komt aan op de kwaliteit van de platen. Hoe minder gevoelig voor krassen en hoe gladder ze zijn, hoe minder ze het haar 'breken' en hoe veiliger ze voor het haar zijn.

In de regel is de prijs daarom een goede indicatie voor de kwaliteit. Instapmodellen van 20 euro zijn meestal minder goed voor het haar dan modellen van rond de 150 tot 200 euro, die ook door professionele kappers worden gebruikt. Stijltangen met metalen platen kun je beter helemaal niet gebruiken, omdat de hitte daarop niet gelijkmatig wordt verdeeld en ze op sommige plekken veel te heet worden. Hierdoor kan je haar uitdrogen of breekbaar worden.

Hoe vind je de juiste stijltang voor jouw haar?

Welke stijltang het best bij je past hangt af van de lengte van je haar.

  • Kort haar of dun haar: voor het stylen kun je het best een zogenaamde mini styler kopen met een smalle plaat. Hiermee kun je gemakkelijk afzonderlijke plukken pakken en ook kort haar, zoals de pony, gericht steil maken.
  • Dik, lang of krullend haar: een maxi styler is de beste keuze voor deze haartypen. Met zijn extra brede platen geeft hij veel warmte af en maakt zo zelfs volumineus of krullend haar glad.
  • Alle haartypen: met een classic styler met platen met normale breedte kun je alle gewenste stijlen creëren. Deze stijltang is geschikt voor alle haartypen.

Koop hoogwaardige stijltangen bij parfumdreams

Stijltangen met verschillende instelbare temperaturen zijn het minst schadelijk voor het haar. Hoge temperaturen van meer dan 200°C brengen op de lange termijn schade toe aan het haar en drogen het uit. Daarom is het nog belangrijker dat je een heat protection spray aanbrengt voordat je een stijltang gebruikt.

Vind stijltangen van salonkwaliteit tegen de beste prijzen bij haarverzorgingsproducten om het beste uit je haar te halen.