Anti-roosshampoo

53 Artikel
543
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Anti-roosshampoo voor een fris gevoel

Als je hoofdhuid jeukt en schilfert, heb je altijd een reden. Een anti-roosshampoo kan het evenwicht weer herstellen. Het product verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar voorkomt ook dat ze ontstaan. Let op: je hoofdhuid is al gevoelig en geïrriteerd. Gebruik dan ook een hoogwaardig product dat is verrijkt met verzorgende ingrediënten en nuttige werkzame stoffen.

Anti-roosshampoo – wat je vóór gebruik moet weten

Er zijn twee varianten van roos. Ten eerste: vette roos die ontstaat door een overtollige talgproductie. Deze bevordert de groei van een bepaalde schimmel die zich hiermee voedt. Ten tweede: droge roos die wijst op een dehydratie van de hoofdhuid. Voor je besluit welke anti-roosshampoo je neemt, moet je dus jouw variant kennen. Bij twijfel kan ook een arts je verder helpen.

Werkzame stoffen in anti-roosshampoo

Anti-roosshampoos gebruiken diverse methodes om het probleem aan te pakken. Je komt daarom in het product ook tal van werkzame stoffen tegen die je hoofdhuid weer in evenwicht moeten brengen:

  • Piroctone Olamine: deze stof, ook wel bekend onder de merknaam Octopirox, remt celgroei af en gaat daarnaast bacteriën en schimmels tegen. Dat kalmeert de hoofdhuid en vermindert jeuk bij een haaraanzet die snel vet wordt.
  • Zink PCA: bindt water in de hoofdhuid en voorkomt uitdroging. Het reguleert bovendien de talgproductie en is daarom perfect voor beide soorten roos.
  • Seleendisulfide: reguleert de vernieuwing van huidcellen en bestrijdt droge roos daarom effectief.
  • Theeboomolie: dankzij de zuiverende en verfrissende eigenschappen kun je deze Australische plantaardige olie in veel anti-roosshampoos aantreffen.
  • Zeezout: werkt als een natuurlijke peeling en maakt het hoofd efficiënt vrij van dode huidcellen.

Een goede shampoo tegen roos mag naast de passende werkzame stof geen alcohol bevatten. Hiervan droogt de hoofdhuid alleen maar meer uit en dat stimuleert de nieuwe vorming van roos. Ook kun je het beste ver blijven van siliconen en parabenen, omdat deze stoffen bij jeuk en gevoeligheid de irritaties kunnen versterken.

Zo gebruik je een anti-roosshampoo

Heb je een anti-roosshampoo gevonden die perfect bij je past? Dan moet je deze in ieder geval langdurig gebruiken, zodat je hoofdhuid maximaal profijt heeft van de werkzame stoffen. Al na enkele keren wassen moet er een zichtbare verbetering zijn. Zo niet, stap dan over op een ander product. Let er wel op de haarlengtes goed met een haarmasker te verzorgen, zodat de glans niet verloren gaat.

Anti-roosshampoo met de beste verzorging combineren

Over het algemeen moet je hoofdhuid bij roos kunnen profiteren van maximale frisse lucht. Draag daarom, tenzij het echt nodig is, geen hoeden of mutsen die strak zitten. Agressieve hoofdhuidverzorging kan je hierbij extra helpen.

Op zoek naar de beste anti-roosshampoo?

De beste anti-roosshampoo is de shampoo die optimaal op je haartype en de behoeften van je hoofdhuid is afgestemd. Of het nu gaat om medicinale of plantaardige bestanddelen: bij parfumdreams shop je hoogwaardige haarcosmetica tegen voordelige prijzen.