Shampoo voor gekleurd haar

140 Artikel
2871
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Een fris kapsel met shampoo voor gekleurd haar

Of je nu gaat voor knalrood, zachtbruin of koel blond: een shampoo voor gekleurd haar doet wonderen voor elke kleur en geeft je haar een onweerstaanbare glans. Het is echter belangrijk om een onderscheid te maken tussen een kleurshampoo of -spoeling en een shampoo voor gekleurd haar. Hoewel beide begrippen als synoniemen worden gebruikt, gaat het echter om twee verschillende producten.

Kleurshampoo – wat is dat eigenlijk?

Als een spoeling-to-go frist dit speciale verzorgingsproduct je haarkleur op tijdens het wassen. Dat gebeurt via kleurpigmenten: zeer kleine korreltjes die niet in water oplossen en zich afzetten op de schubbenlaag van het haar. Dat versterkt het breken van het licht. Door de kleurshampoo heeft je haar een intensere kleur die meer straalt. De geïntegreerde uv-bescherming vermindert verder dat het haar door de zon langzaam verbleekt. Een kleurspoeling is altijd bedoeld voor een specifieke tint.

Shampoo voor gekleurd haar beschermt de kleur

In tegenstelling tot de kleurspoeling bevat de shampoo voor gekleurd haar geen pigmenten, maar beschermt deze het haar alleen tegen kleurverlies. Het voordeel: het is geschikt voor alle kleurtinten. Het komt dus zeer goed van pas als je het leuk vindt om met je haarkleur te experimenteren. Ook hier spelen kwaliteit en bestanddelen weer een rol van betekenis

Bij de aankoop van een shampoo voor gekleurd haar moet je vooral letten op het percentage tensiden en het type dat gebruikt is. De oppervlakte-actieve stoffen zijn ervoor verantwoordelijk dat tijdens het wassen niet alleen vuil verdwijnt, maar dat uit het haar ook pigmenten worden getrokken. Vooral het zogenaamde SLS (Sodium Lauryl Sulfat) staat bekend als agressief en heeft niets te zoeken in een shampoo voor gekleurd haar.

Een shampoo voor gekleurd haar volstaat niet

Het gebruiken van een shampoo voor gekleurd haar is een goede basis voor een lang houdende glans en het gevoel dat je net bij de kapper vandaan komt. Om te zorgen dat je niet al na enkele keren wassen afscheid moet nemen van de kostbare kleur, moet je andere verzorgingstips in acht nemen:

  • Haarkuur voor gekleurd haar : net na een behandeling is het gekleurde haar kwetsbaar. De schubbenlaag is maximaal geopend en haarbreuk en kleurverlies dreigen. Een intensieve kuur met hydratatie en proteïnen direct na het kleuren en daarna één keer per week biedt uitkomst.
  • Haarolie: geverfd haar krijgt vaak droge punten. Een haarolie als leave-in sealt het haar en voorkomt breuk.
  • Uv-bescherming voor het haar: geverfd haar is zeer gevoelig voor de zon, waardoor in veel shampoos een uv-bescherming is geïntegreerd. Deze is er ook om tijdens een strandvakantie op te spuiten.
  • Hittebescherming: een uitgebreide styling met föhn, krultang of stijltang? Prima, maar bij gekleurd haar dan alleen met een goede hittebescherming in de vorm van een spray of crème. Zo voorkom je niet alleen kleurverlies, maar is je haar ook beschermd tegen ernstige beschadiging.

Pas bij gekleurd haar op met het gebruik van anti-roosshampoo: het product kan de glans verminderen en zorgen dat de pigmenten sneller worden uitgewassen.

Koop shampoo voor gekleurd haar bij parfumdreams

In de webshop kun je dankzij de handige filterfunctie snel een passend product vinden. Of het nu gaat om shampoo voor gekleurd haarkleurspoeling, bij parfumdreams shop je alle merken voordelig.