Zilvershampoo

26 Artikel
289
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Zilvershampoo – de geheime tip voor stralend blond haar

Hoewel chemisch bleken het haar zeer belast, is een koele blonde look immens populair. Deze kleur is daarnaast allesbehalve onderhoudsvriendelijk. Het kan gebeuren dat de prachtige blonde kleur opeens wordt ontsierd door een gele gloed. Dan biedt zilvershampoo uitkomst. In tegenstelling tot de verwachting is dit product niet alleen geschikt voor grijs haar.

Zilvershampoo: hoe de shampoo helpt tegen een gele gloed

De werking van zilvershampoo berust op eenvoudige fysica. Hierbij wordt het principe van complementaire kleuren toegepast. Zo bevat de shampoo tegen een gele gloed blauwe en paarse pigmenten. Doordat in de kleurencirkel geel tegenover paars en oranje tegenover blauw ligt, treedt bij blond haar een neutraliserend effect op. De gele gloed verdwijnt als sneeuw voor de zon en wat achterblijft is een prachtige blonde kleur.

Wanneer moet je een zilvershampoo gebruiken?

De shampoo voor geblondeerd haar is niet bedoeld voor dagelijks gebruik, want daarvan droogt het haar te veel uit. Je kunt tussendoor gerust een gewone shampoo gebruiken en telkens na één of twee keer de zilvershampoo gebruiken. Bovendien werkt het geheime wapen tegen een gele gloed ook hier:

  • Bij grijs haar: de pigmenten in zilvershampoo geven natuurlijk grijs haar een betoverende glans en ze zorgen voor een levendigere look.
  • Voor een fijne grijze gloed: je wilt tijdelijk 'granny hair'? Laat de zilvershampoo dan langer inwerken. De subtiele zilverachtige tint is na de volgende keer wassen weer verdwenen.
  • Bij platinablond: het product helpt bij de verzorging en gaat een ongewenste gloed van deze wat klassieke kleurtint tegen.
  • Bij verkleuringen door de zon: om je haar ook tijdens de vakantie te laten stralen, mag de shampoo tegen een gele gloed niet in je koffer ontbreken.

De beste zilvershampoo kun je vinden door een premium product te kopen. De discountmerken of drogisterievariant bevatten namelijk heel weinig pigment. Bij parfumdreams kun je kiezen uit tal van kappersproducten waarvan het resultaat gezien mag worden.

Tips & trucs: het juiste gebruik van shampoo tegen een gele gloed

In principe werkt de zilvershampoo net als elk ander product. Je moet bij het gebruik alleen op een paar dingen letten. De zilvershampoo moet je zowel aanbrengen op de hoofdhuid als in de haarlengtes. Let erop dat je echt al je haar doet en geen centimeter overslaat. Na het emulgeren kun je het schuim kort laten inwerken.

Doe dat niet te lang, want dan ontstaat een grijze gloed. Als je dit wilt voorkomen, moet je je strikt aan de instructies op de achterkant van de verpakking houden. Spoel je haar daarna goed met water uit. Overigens geldt: zilvershampoo kun je ook gerust bij blonde lokken gebruiken, omdat de shampoo geen effect heeft op donker haar. Vergeet niet om het haar daarna met een haarmasker te genieten.

Tip: tal van stylisten bevelen tegenwoordig voor een intense asblonde kleur aan om de zilvershampoo op droog haar aan te brengen.

Waar kan ik de beste zilvershampoo vinden?

Bij de drogist is zilvershampoo vaak voordelig geprijsd, maar deze variant werkt meestal ook veel minder goed. Merkproducten zijn wat duurder, maar werken daarentegen perfect en drogen haar minder uit. Bij parfumdreams ga je voor de gulden middenweg: je shopt hier kappersproducten voor een voordelige prijs en profiteert daardoor van een optimaal resultaat van je shampoo voor blond haar.