Lalique parfum

39
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Lalique: luxe Frans parfum in markante flacons

Kunstzinnige flacons en hoogwaardige geuren zijn kenmerkend voor het luxe label Lalique. Het bedrijf is gevestigd in Parijs en creëert naast parfum en sieraden in eerste lijn kunstzinnige objecten van glas. Het bedrijf werd in 1888 opgericht door glaskunstenaar en juwelier René Lalique, een Fransman, die met zijn parfumflacons van kristal en sieradencreaties en glassculpturen wereldwijd bekend werd.

Het Lalique-parfum is tegenwoordig te koop in de detailhandel, maar er zijn ook gelimiteerde oplages in exclusieve flacons, die enkele duizenden euro kosten en alleen te koop zijn bij geselecteerde parfumerieën en Lalique-boetieks.

Wat maakt het Lalique-parfum zo bijzonder?

De geuren van Lalique onderscheiden zich door uitgebalanceerde composities, hoogwaardige ingrediënten en de zeer bijzondere flacons. In het jaar 1992 kwam het eerste parfum op de markt, dus meer dan 100 jaar nadat het bedrijf was opgericht. Initiatiefneemster daarvan was de kleindochter van de oprichter van het bedrijf, Marie Claude Lalique, die het bedrijf overnam, nadat René Lalique's zoon Marc er direct na zijn dood nog verantwoordelijk voor was geweest.

Marie Claude Lalique wist met de eerste Lalique-geur een product te ontwikkelen dat gelijkstond aan een kunstwerk – zowel qua design als qua geur. Lalique-parfum staat tot de dag van vandaag voor zinnelijkheid, charme en elegantie en enkele flacons van de luxe geuren zijn wereldberoemd en zelfs te zien in musea.

Welke parfums van Lalique zijn vooral bekend?

Lalique de Lalique was het eerste parfum van het Franse glaskunstmerk en werd al snel een klassieker. Het heeft een bloemig-zoete geur, met een topnoot van iris, jasmijn en rozengeur, een hartnoot van peer, aalbes en bramen en een basisnoot van vanille, sandelhout en muskus. Andere exclusieve geuren van dit wereldberoemde merk zijn:

  • Lalique Encre Noir, een opwindende mannengeur met een fris en houtachtig karakter, die warmte en rokerige noten verspreidt.
  • Perles de Lalique, dat naar roos, iris, eikenmos, patchoeli en iriswortel ruikt.
  • Lalique Soleil Vibrant, een geur die naar zon en zomer ruikt, in een flacon die geïnspireerd is op de zon.

Het Lalique eau de parfum ruikt daarbij intensief, zodat je er maar een heel klein beetje van hoeft op te doen. Een tot twee vleugjes zijn al voldoende om ervoor te zorgen dat de unieke geuren zich kunnen ontvouwen, die op iedere huid net weer anders ruiken.

Koop Lalique-parfum en profiteer van een groot productassortiment

Ontdek de luxe wereld van Lalique bij parfumdreams: zowel herengeuren van Lalique als damesgeuren van Lalique vind je hier. Haal een stukje luxe en parfumkunst in huis en ontdek het grote assortiment van parfumdreams.