Eau de Toilette

597 Artikel
9008
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Eau de toilette voor vrouwen en mannen: een voortreffelijk vleugje levendigheid

De zoektocht naar een eau de toilette voor vrouwen en mannen die perfect bij de persoonlijkheid past, is niet altijd gemakkelijk - geen wonder, gezien de veelheid aan geuren en kwaliteitsniveaus. Voor welk doel is eau de toilette geschikt? Wat zijn de voor- en nadelen? En welke geurnoten passen het beste bij vrouwen en mannen? parfumdreams geeft in het volgende artikel antwoord op de belangrijkste vragen.

Eau de toilette of eau de parfum - wat is beter?

Eau de toilette is een geurwater met een veel lagere geurconcentratie dan eau de parfum. Deze ligt bij 6 tot 9 procent. De geuren zijn daarom duidelijk minder intensief, wat een niet te overtreffen voordeel heeft: ze zijn ook heel geschikt om dagelijks te dragen. De intensieve topnoot verdwijnt snel. Wat overblijft is de aangename, subtielere hartnoot. De basisnoot is uren later nog steeds waar te nemen.

Eau de toilette is de ideale keuze voor zowel vrouwen als mannen voor op kantoor en andere dagelijkse gelegenheden. De intensieve geuren van eau de parfum vallen op en kunnen in een neutrale omgeving als te sterk worden ervaren. Eau de toilette blijft daarentegen discreet op de achtergrond, andere mensen vinden dat prettig.

Eau de toilette voor vrouwen: elegant, sportief of verleidelijk?

Eau de toilette voor vrouwen is verkrijgbaar in talloze geurvarianten. Het mooie daaraan: voor iedere persoonlijkheid is er passende geur. Je kunt kiezen uit onder andere deze geurwerelden:

  • Elegant: bloemige geurnuances van jasmijn, roos of lelietje-van-dalen zijn ideaal.
  • Sportief: licht en verfrissend - zo stellen we ons een succesvolle, sportieve eau de toilette voor vrouwen voor. Fruitige geurcomponenten zoals bergamot, meloen of groene appel zorgen voor frisheid.
  • Romantisch: ook hier komen geuren met bloemige of fruitige componenten samen, of het nu viooltje, kersenbloesem of jasmijn is.
  • Zinnenprikkelend: de iets zwaardere of oriëntaalse geuren van vanille of patchouli geven de vrouwelijke persoonlijkheid een verleidelijk, zinnenprikkelend effect.

Pittige noten van amber, musk of ceder zijn net zo populair bij veel vrouwen.

Mannelijke geurcomponenten: eau de toilette voor mannen

Eau de toilette voor mannen is ook verkrijgbaar in oneindig veel varianten. Bloemige tot kruidige geuren op basis van lavendel, guajachout of sandelhout hebben een elegant effect. Fruitige geurnoten zoals citroen of aqua creëren samen een ​​sportieve eau de toilette. Veel producten stralen pure mannelijkheid uit. Kruidige, rokerige aroma’s benadrukken de mannelijkheid. Samen met fruitige geurcomponenten ontstaan mannelijke en tegelijkertijd moderne geuren voor elke gelegenheid.

Koop eau de toilette: eerst testen, dan kiezen

Bij het kiezen van eau de toilette is de eerste geur na het sprayen minder belangrijk. Deze topnoot is al snel niet meer waar te nemen. Veel belangrijker is de rol van de hart- en basisnoot, omdat deze veel langer te ruiken zijn. Om eau de toilette te testen, moet de persoon het op het lichaamsdeel verstuiven waar het later wordt gedragen. Het ruikt namelijk niet overal hetzelfde. Hoe beter doorbloedt de plek is, hoe intenser de geur zal zijn.

Eau de toilette ruikt bij iedereen anders. De vermenging met de natuurlijke lichaamsgeur van een mens bepaalt het uiteindelijke karakter van de geur. Of het nu Jean Paul Gaultier, Paco Rabanne, Armani of Jil Sander is, bij parfumdreams ontdekken onze klanten de juiste eau de toilette voor hun favoriete parfum en bestellen deze gemakkelijk online.