Haarelastiekjes

25 Artikel
1
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Haarelastiekjes: de trouwe begeleider voor lang haar

Elastiekjes behoren tot de onmisbare haaraccessoires waarmee je je haar in een handomdraai bij elkaar kunt houden en kunt fixeren. Met slechts enkele bewegingen maak je een paardenstaart, vlecht of knotje die de hele dag goed blijft zitten. Naast klassieke elastiekjes vind je bij parfumdreams ook met stof bedekte modellen, elastiekjes met ribbeltjes, scrunchies en spiraalvormige elastiekjes. Sommige zijn ook geschikt als stijlvolle armband die om de pols geduldig wacht op zijn volgende taak.

Bestel haarelastieken bij parfumdreams

Bij parfumdreams vind je een uitgebreide keuze aan haarelastiekjes in verschillende vormen, kleuren en afmetingen. Tot de klassiekers behoren vlechtelastiekjes zonder metalen sluiting in een eenvoudige look, waarmee je veel verschillende kapsels kunt creëren. Ze zijn net zo geschikt voor een paardenstaart als voor gevlochten vlechten of een elegante chignon. De elastiekjes zitten stevig in het haar, glijden niet weg en bieden dus de hele dag lang goede houvast:

  • Stoffen elastiekjes: Dankzij de zachte stof om het elastiekje wordt je haar niet belast. Ze voorkomen ongemakkelijk trekken bij het vast- en losmaken van de paardenstaart of vlecht. De modellen zijn scheurbestendig en rekbaar. Hierdoor passen ze zich flexibel aan de dikte van het haar aan zonder stuk te gaan.
  • Mini-elastiekjes: Hele kleine haarelastiekjes zijn geschikt voor het fixeren van dunne highlights of gevlochten kapsels. De haaraccessoires hebben een zachte structuur, hebben geen metalen clip nodig en laten geen druksporen achter. Gevlochten modellen zijn bijzonder flexibel. Ze zitten comfortabel en veroorzaken geen hoofdpijn ondanks de strakke binding.
  • Haarelastiekjes met ribbeltjes: Als chic accessoire versieren de elastiekjes niet alleen paardenstaarten en chignons. Dankzij hun elegante, tijdloze ontwerp zijn ze ook om je pols een echte highlight. De haaraccessoires zijn een succes door hun geweldig draagcomfort. Ze bieden betrouwbare houvast zonder zonder dat het aanvoelt alsof ze drukken. De nieuwe gevlochten structuur voorkomt dat het haar erin verstrikt raakt. Het haaraccessoire kan worden losgemaakt zonder onaangenaam trekken.

Bij het kiezen van haarelastiekjes gaat het er niet alleen om welke kapsels je wilt creëren. Ook het haartype speelt een rol. Als je dun haar hebt zijn elastiekjes met stof eromheen handig: die bieden voldoende houvast. Stijlvoller zijn echter scrunchies, waarbij je uit verschillende designs kunt kiezen om de perfect match bij je outfit te krijgen. Bij dik haar zijn spiraalvormige haarelastiekjes geschikt om een opgebonden paardenstaart of vlecht een stevige houvast te geven.

Met spiraalvormige elastiekjes hou je je haar voorzichtig bij elkaar

Spiraalvormige elastiekjes lijken op een telefoonsnoer. De spiralen zijn gemaakt van flexibel kunsthars of silicone. Ze zitten comfortabel en bieden voldoende stabiliteit voor vlechten, halve knotten of chignons. Vergeleken met elastiekjes met stof eromheen zijn ze veel hygiënischer omdat ze geen vocht of zweet absorberen.

Het spiraalvormige elastiekje vlijt zich losjes tegen het haar. Toch geeft het je haar een betrouwbare stabiliteit. Het voelt niet alsof het drukt, dus spanningshoofdpijn door een te strakke paardenstaart behoort tot het verleden. De spiraalvormige haarelastiekjes kunnen gemakkelijk en zonder trekken worden verwijderd, zelfs als het haar nat is. In tegenstelling tot gewone elastiekjes belasten spiraalvormige elastiekjes je haar niet. Ze veroorzaken geen barstjes die kunnen leiden tot gespleten haarpunten.

Is de rek uit je elastiekje? Maak je geen zorgen: leg het elastiekje gewoon in een bakje met heet water. Het trekt weer samen en ziet eruit als nieuw.