Blonderen & bleken

61 Artikel
79
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Wil je thuis blonderen? Zo lukt het

Bijna geen enkel chemisch proces belast je haar zo sterk als blonderen. Ammoniak zorgt niet alleen voor een onaangename geur, maar opent ook de buitenste haarlaag. Dit vernietigt de natuurlijke pigmenten en het haar wordt lichter. Dit leidt echter ook tot een verandering van de structuur. Daarom heeft het haar na de behandeling intensieve verzorging nodig.

Je haar blonderen - de voorbereiding

Om ervoor te zorgen dat je haar het blonderen zo goed mogelijk doorstaat, is een goede voorbereiding belangrijk. Verzorg je haar meerdere wasbeurten van tevoren al met haarmaskers. Twee dagen voordat je je haar gaat bleken, moet je stoppen met wassen zodat je hoofdhuid een beschermende talglaag kan vormen. De huid in het gezicht en bij de haaraanzet heeft een beetje vette crème of vaseline nodig om te voorkomen dat hij wordt aangetast door het blondeermiddel.

Hoe blondeer je op de juiste wijze

Om ervoor te zorgen dat het blonderen een succes wordt, moet je je exact aan de instructies op de bijsluiter houden. Draag ook altijd handschoenen en houd handdoeken bij de hand om vlekken op kleding en meubels te voorkomen. Blonderen doe je in principe in drie stappen:

  • Stap 1: Meng de crème volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng de crème vervolgens onmiddellijk aan. Zodra het mengsel in contact komt met lucht, begint de chemische reactie.
  • Stap 2: De crème moet nu een tijdje inwerken, je kan de tijd verkorten indien nodig. Volg de instructies in de bijsluiter en experimenteer niet.
  • Stap 3: Spoel de crème met voldoende water en shampoo grondig uit je haar.

Schrik niet: gebleekt haar voelt in eerste instantie rubberachtig en broos aan. Dit komt door ontbrekende pigmenten nadat de buitenlaag van de haren open is komen te liggen. Verzorg je haar tot diep bij de haaraanzet met keratine, plantaardige olie of andere voedende stoffen voordat je een kleurspoeling of gloss aanbrengt.

Je haar bleken: dit moet je weten

Onmiddellijk na de behandeling heeft blond haar een intensieve gele glans. Dit is echter geen reden tot paniek. Onder geen beding mag je je haar opnieuw bleken, want dat zou je haar te sterk belasten. Gebruik in plaats daarvan zilvershampoo, waarvan de pigmenten de gele glans gewoon neutraliseren bij het wassen. Een oplossing voor de langere termijn is een kleurspoeling die zijn volle effect kan ontwikkelen op het geblondeerde haar.

Naar het zwembad met net geblondeerde haren? Geen goed idee. Het chloor in het water reageert met de poreuze buitenlaag van de haren en je hebt kans dat er een vervelende groene glans ontstaat. Dit kan dan alleen bij de kapper worden hersteld.

Heb je je haren al geverfd? Dan moet je niet het risico nemen om thuis te blonderen . Het is gewoon niet mogelijk om te voorspellen wat het resultaat wordt. De kapper waar je vertrouwen in hebt is de beste persoon voor advies.

Ontdek bij parfumdreams milde producten om je haar te blonderen

Bij parfumdreams heb je een grote keuze aan producten die je kunnen helpen de gewenste blonde tint te krijgen. Vind nu de juiste producten om je haar een frisse en spannende touch te geven. Blader door het assortiment en bestel eenvoudig je favoriete producten online bij parfumdreams.