Scalp oil

1 Artikel

Scalp oil – milde verzorging voor gezond haar

Jeukt je hoofdhuid, lijkt hij geïrriteerd en schilfert af en toe? Dan is de balans van je hoofdhuid verstoord. Het is niet moeilijk om je hoofdhuid een milde verzorging te geven. Met behulp van hoofdhuidolie kan je een gestreste huid op een heel eenvoudige wijze kalmeren.

Bestrijd met scalp oil op actieve wijze haaruitval en een geïrriteerde huid

Mooi haar is afhankelijk van een gezonde hoofdhuid. Als de balans van je hoofdhuid echter verstoord is, kan dat vet haar, haaruitval of zelfs jeukende plekken tot gevolg hebben. Het is raadzaam om de oorzaak van dat probleem tijdig te achterhalen. Wat de oorzaak ook is, hoofdhuidolie kan echter altijd voor extra verzorging zorgen.

Vaak zijn dagelijkse wasbeurten of verkeerde shampoos verantwoordelijk voor de klachten. Beide factoren vernietigen de natuurlijke, beschermende zuurmantel van de hoofdhuid. Maar met de juiste maatregelen kan de huid weer gericht worden gekalmeerd. Het is raadzaam om scalp oil:

  • regelmatig te gebruiken,
  • voorzichtig in je hoofdhuid te masseren
  • en goed te laten inwerken

Welke hoofdhuidolie is het meest geschikt voor wat ik wil bereiken?

Olijf- of kokosolie kan op je hoofdhuid al voor verlichting zorgen bij verschillende kwaaltjes. Als de verzorgingsproducten extra extracten van brandnetel, cafeïne of rozemarijn bevatten, kan de bloedsomloop van de hoofdhuid gestimuleerd worden. Dit kan het genezingsproces ondersteunen en de haargroei blijvend stimuleren. Gebruik de hoofdhuidolie regelmatig tijdens je dagelijkse verzorging voor een snel en positief resultaat.

Hoe moet ik de hoofdhuidolie gebruiken?

Een behandeling met olie ontspant niet alleen de hoofdhuid, maar is ook goed voor je haar. Het is echter raadzaam om de verzorging van je hoofdhuid op de juiste manier en vooral regelmatig te doen. Vooral als het haar vaak gewassen, gestyled en geföhnd wordt.

Bij voortdurende blootstelling aan de zon lijdt niet alleen het haar, maar ook de hoofdhuid. Een hoofdhuidolie verrijkt met vitaminen en omega-3- en omega-6-vetzuren werkt als een balsem voor de gevoelige hoofdhuid. Een paar tips kunnen helpen om ervoor te zorgen dat de behandeling een succes is:

  • Neem ongeveer een eetlepel van het product en doe het op je vingertoppen.
  • Masseer vervolgens de scalp oil in het droge, ongewassen haar en behandel die plekken die erg zijn aangetast.
  • Masseer de olie grondig in.
  • Verdeel tot slot de restanten over de andere delen van de hoofdhuid om deze ook een beetje te verzorgen.
  • Wikkel je haar nu in huishoudfolie. Als alternatief is ook een dikke handdoek geschikt.
  • Laat de olie 20 tot 30 minuten inwerken. Daarna kun je de olie uitspoelen met een milde shampoo.

Extra tip: Al naar gelang je behoeften wordt aangeraden om je hoofdhuid één keer per week met olie te behandelen. Voor een bijzonder gestreste hoofdhuid kan je de scalp oil ook twee keer in de week ‘s nachts laten inwerken.

Koop hoofdhuidolie heel eenvoudig bij parfumdreams

Scalp oil kan een intensief, positief effect hebben bij problemen met je hoofdhuid. Bij parfumdreams vind je producten die ertoe kunnen bijdragen verschillende problemen met je hoofdhuid effectief aan te pakken. Je haar voelt soepeler en verzorgder.