Shampoo voor krullend haar

20 Artikel
11
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Zo verandert een shampoo voor krullend haar de blik in de spiegel

Of je nu van nature golvend haar hebt of een dikke bos met krullen: zonder de juiste haarverzorging ziet je look er toch altijd wat kroezelig, dof of pluizig uit. Om te zorgen dat wanneer je 's ochtends in de spiegel kijkt dit niet tot totale wanhoop leidt, moet je jouw haardos een shampoo voor krullend haar gunnen. Ze ontzien tijdens het wassen de schubbenlaag, hydrateren het haar en voeden het met vitaminen.

Shampoo voor krullend haar kopen – hier moet je op letten

Ook hier geldt: niet elk product is voor elk type haar geschikt. Een optimale shampoo voor krullend haar zorgt niet alleen voor elasticiteit en definitie, maar reinigt ook de hoofdhuid en haaraanzetten en verwijdert op milde wijze talg en resten. Kijk in elk geval eerst even naar de INCI-lijst, voordat je je haar ermee behandelt. De volgende bestanddelen horen niet thuis in een goede shampoo voor krullend haar:

  • Cetearylalcohol en soortgelijke stoffen: ze drogen het haar uit waardoor het eerder breekt – het gevolg is dat je haar na het wassen als stro aanvoelt.
  • Scherpe tensiden: Sodium Lauryl Sulfat (STS) reinigt weliswaar goed, maar droogt daardoor het haar en de hoofdhuid uit. Milde tensiden zoals Coco of Decyl glucoside schuimen niet heel veel, maar irriteren ook minder.
  • Niet-wateroplosbare siliconen: afgezien van het feit dat deze stoffen schadelijk voor het milieu zijn, verminderen ze door het verzwarende effect de veerkracht van je krullen. Je kunt ze herkennen aan de bestanddelen die eindigen op -xane en -cone.
  • Kleur- en geurstoffen: ze zijn in een shampoo voor krullend haar niet belangrijk en kunnen bij gevoelige mensen allergieën bevorderen. Voorbeelden hiervan zijn limoneen en eugenol.
  • Minerale oliën: wees voorzichtig met paraffine, ceresine of vaseline (petrolatum). Ze houden vocht vast, maar worden ervan verdacht kankerverwekkend te zijn.

In plaats daarvan zou een ideale shampoo voor krullend haar tot de rand toe gevuld moeten zijn met voedende en verzorgende stoffen. Plantaardige oliën zoals kokos-, argan- of jojobaolie werken precies hetzelfde als de schadelijke minerale oliën en houden het haar gehydrateerd. Ook aloë vera of glycerine brengen vermoeide waves weer helemaal tot leven.

Proteïne versus vocht – wat moet een shampoo voor krullend haar kunnen?

Wat heeft veel effect? Beide ingrediënten zijn essentieel om te zorgen dat jouw krullen er in iedere situatie goed uitzien. Helaas kunnen ze ook het tegenovergestelde effect hebben. Als de hoeveelheid proteïne en vocht niet met elkaar in evenwicht zijn, voelt ook je haar anders aan. Bij de aankoop van een shampoo voor krullend haar of welke andere verzorging dan ook, moet je goed op de verhouding letten, want overdaad schaadt.

Als je shampoo voor je krullen gerust gaan voor hydratatie. Mocht er iets onduidelijk zijn, dan helpt het om weer een blik op de achterkant van de fles te werpen: staan hier namen als L-cysteïne, melk, soja-eiwit of keratine aan het begin, dan gaat het om een product met veel proteïne. Bij speciale hydraterende verzorgingsproducten staan daarentegen water, glycerine en aloë vera op de eerste plek.

Koop shampoo voor krullend haar bij parfumdreams

Een optimaal verzorgde bos krullen is altijd een blikvanger. Ja, dit haartype kost inderdaad wat meer tijd. Maar met de juiste producten kun je jouw ritueel makkelijker maken. Ontdek de rijke shampoos voor krullend haar in de webshop van parfumdreams en geniet van meer gemak bij haarverzorging.