Droog haar

758 Artikel
6814
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Shampoo voor droog haar – meer glans voor zwaar belast haar

Als je haar droog en dof aanvoelt, heeft het behoefte aan een duurzame dorstlesser. Shampoo voor droog haar verzorgt met hydraterende ingrediënten en maakt ook de uiterlijke schilferlaag glad. De lichtreflexen die hierdoor worden opgewekt verlenen een gezonde glans. Bovendien ontdoet het de hoofdhuid van resten en geeft het een fris gevoel.

Verzorging voor droog haar: Dit zit erin

Droog haar ontstaat ofwel door slecht functioneren van de talgklieren of door invloeden van buitenaf. Warmtestyling met stijltang en dergelijke of regelmatig verven beschadigen en versterken het verlies van vocht. Verzorging voor droog haar kan dit compenseren doordat het de schubbenlaag voorziet van de volgende ingrediënten:

  • Plantaardige oliën Ze dringen diep binnen in de haarstructuur en versterken deze van binnenuit. Macadamia-, avocado-, kokos- of amandelolie voeden droge punten.
  • Glycerine: Geeft vocht af en beschikt over antistatische werking.
  • Panthenol: Heeft dezelfde werking als glycerine en bindt vocht aan het haar. Zijn rustgevende eigenschappen ondersteunen bovendien bij irritaties op de hoofdhuid.
  • Keratine: Dicht gaten in de schubbenlaag en kan daardoor meer glans verlenen.
  • Hyaluronzuur: Net als in huidverzorging zorgt dit ingrediënt in shampoo voor droog haar als een spons die vocht aan zich bindt.

Een shampoo voor overbelast haar verdient met name aanbeveling in de warme jaargetijden. Zon, strand en badwater: Datgene wat je plezier bezorgt, belast je haren en droogt ze uit. Om die reden werkt zonnebrandcrème voor haar met hydraterende ingrediënten.

Met deze trucs verzorg je overbelast haar optimaal

De beste shampoo voor droog haar kan alleen zijn werk goed doen als jij je haren ook buiten het wassen om verzorgt. In zijn algemeenheid geldt: less is more. Dat houdt in: Minder vaak wassen, minder belastende styling met warmte en minder uitdrogende producten met alcohol gebruiken. Investeer in plaats daarvan in een goede verzorgingslijn voor droog haar en vind langzaamaan de aanbevolen dosis.

Nog een andere tip: Haar dat al overbelast is, moet niet in natte toestand worden geborsteld. Gebruik liever een leave-in verzorging. Schakel bij het föhnen een tandje lager in. Als alternatief voor de krultang, kun je nat haar invlechten en aan de lucht laten drogen.

Shampoo voor overbelast haar op de juiste manier gebruiken

Het gebruik van een shampoo voor droog haar is kinderspel. Bevochtig je haar grondig en gebruik een passende hoeveelheid van het product. Masseer het zachtjes in op je hoofdhuid. Zolang je geen grote hoeveelheden stylingrestanten hoeft te verwijderen, hebben je lengtes geen extra portie shampoo nodig. Vervolgens spoel je alles grondig uit waarbij je er op let dat je een bescheiden watertemperatuur hanteert.

Verzorging voor droog haar shoppen bij parfumdreams

Zoek je naar de beste shampoo voor droog haar? Bij parfumdreams kun je kiezen uit een brede selectie van verzorgingslijnen voor overbelast haar. Zo kun je heel relaxed het product ontdekken dat het beste past bij de behoeftes van jouw haar.