Dun & steil haar

207 Artikel
1588
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Shampoo voor dun haar – kracht en volume voor iedere dag

Fijn haar heeft zijn eigen behoeftes en eisen op het gebied van dagelijkse verzorging.

Het is meestal genetisch bepaald en heeft slechts een doorsnede van 0,04 mm. Ook bij het ouder worden kan het haar dunner worden. Met een passende shampoo voor dun haar geef je zonder zorgen jouw haar voldoende verzorging.

Waar je op moet letten bij de aankoop van een shampoo voor fijn haar

Allereerst moet je jouw haartype wat exacter onder de loep nemen. De meeste shampoos voor dun haar zijn goed voor nog meer verzorgingsbehoeften. Neigt je haar naar droge punten of hebben ze snel een vettige aanzet? Hierop moet je letten bij de keuze. De volgende tips zijn verder nog behulpzaam:

  • Kies een lichte formule: Deze geeft een zachte glans aan het haar, zonder dat het zwaarder wordt.
  • Gebruik
  • conditioner van dezelfde lijn: Deze producten zijn optimaal op elkaar afgestemd. Hierdoor wordt je haar niet oververzorgd en kunnen de ingrediënten tot ontplooiing komen.
  • Maak gebruik van proteïne: Ze dringen binnen in de haarstructuur en versterken deze van binnenuit. Het haar lijkt zachter en taaier.
  • Maak geen gebruik van siliconen: Door het build-upeffect ziet de aanzet er sneller plat uit.

Zoek je de beste shampoo voor fijn haar? Dit kun je alleen ontdekken door het uit te proberen. Per slot van rekening is ieder hoofd anders en elke haarstructuur persoonlijk. Maar als je de ideale verzorging voor dun haar eenmaal hebt gevonden dan mag je je verheugen over een zijdeachtige glans en haar dat de hele dag door volumineus is.

Zo gebruik je jouw shampoo voor fijn haar

In principe hoef je bij het gebruik van een shampoo voor fijn haar niet op veel dingen te letten. Belangrijk is de optimale dosering. Gebruik bij een nieuw product minder en zoek stapsgewijs naar de ideale dosering. Hierdoor voorkom je dat er teveel shampoo in het dunne haar achterblijft. Na een grondige uitspoelbeurt, wikkel je jouw manen het beste in een handdoek en druk ze slechts zachtjes uit. Niet teveel wrijven – dit kan zorgen voor meer haarbreuk.

Meer volume voor dun haar – tips & trucs

Het gebruik van speciale verzorging voor fijn haar is slechts één kant van de medaille. De andere kant laat zien hoe je in het dagelijks leven met je haar om moet gaan. Want zelfs de beste shampoo voor fijn haar kan zijn werk niet optimaal doen als je voor de rest geen aandacht schenkt aan je harenpracht. Daarom: Maak zo min mogelijk gebruik van veeleisende styling met warmte of chemische kleuren. Als alternatief kun je jouw haren invlechten of teruggrijpen op zachtere haarkleuren.

Ook het kapsel draagt er in belangrijke mate toe bij volumineus je haren er uitzien. Als een shampoo voor dun haar tot nu toe niet het gewenste resultaat heeft gebracht dan kan een bezoekje aan de kapper uitkomst bieden. Ook is het goed om gebruik te maken van hoogwaardige borstels van natuurlijke materialen. Zorg ervoor dat de dagelijkse borstelbeurt tot een ontspannend ritueel verwordt, waarvoor je voldoende tijd uittrekt.

Naast de keuze van de geschikte shampoo is elk haartype gebaat bij een regelmatige haarmaskers. Om ervoor te zorgen dat jouw dunne haar ook daarna er nog zacht uitziet, maak je het best gebruik van lichte texturen met hyaluronzuur of panthenol. Breng het product alleen in de punten aan en gebruik een gepaste hoeveelheid.

Shampoo voor fijn haar kopen bij parfumdreams

Haal met shampoo voor dun haar het beste uit je haar. Gebruik producten als parfumdreams.