Eau de Parfum

1292 Artikel
25956
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Eau de parfum voor dames en heren: langdurige geuren van fruitig tot kruidig

Intensieve geuren accentueren het karakter van de persoon die het parfum op heeft en maken een duidelijk doch ingetogen statement. Of het nu gaat om dagelijks gebruik of bijzondere gelegenheden, eau de parfum is er perfect geschikt voor. Wie zijn geur eenmaal gevonden heeft, wordt door anderen anders waargenomen – helemaal in het verlengde van de geur: levendig, sensueel of fris.

Wat is zo bijzonder aan eau de parfum?

Bij eau de parfum en eau de toilette doet de vraag wat beter is er minder toe, maar gaat het meer over welke variant het beste geschikt is voor een bepaalde gelegenheid. Technisch gezien onderscheiden beide producten zich van elkaar wat betreft de concentratie, dus het percentage geurstoffen dat ze bevatten. Bij eau de parfum is het percentage parfumolie zo'n 10 tot 14 procent, wat tot wel twee keer zo veel is als bij eau de toilette.

Dat houdt ten eerste in dat de geur van eau de parfum veel intensiever is. Verder blijft de geur ook veel langer hangen en vervliegt deze niet zo snel. Overdag kunnen zulke zware geuren als te intensief worden bevonden. Veel dames en heren voelen zich op kantoor beter op hun gemak met een lichtere eau de toilette. Bij afspraken in de avond of feestelijke gelegenheden past het zwaardere eau de parfum beter die de individualiteit van de persoon accentueert zonder daarbij opdringerig te zijn.

De grote geurenwereld: voor elk type het perfecte eau de parfum

Welke geur bij een vrouw past is niet zo een-twee-drie te zeggen. Om het juiste eau de parfum te bepalen, moet ze het eerst altijd proefdragen. Het volstaat niet om een geur op een geurstrookje te spuiten. Pas in combinatie met de individuele, natuurlijke lichaamsgeur ontplooit het zijn uiteindelijke karakter. Om het perfect passende parfum te vinden, hebben we de volgende tips voor je:

  • Het is aan te raden om eau de parfum altijd op het lichaam te testen (bij voorkeur op je polsen).
  • De eerste indruk is belangrijk, maar niet allesbepalend. De topnoot die als eerste wordt waargenomen vervliegt snel. De hartnoot blijft urenlang onmiskenbaar aanwezig. Bij de selectie moet de geur direct na het opspuiten dan ook een ondergeschikte rol spelen.
  • Pas na 15 minuten is al het alcohol verdampt, de topnoot vervlogen en blijft de intensieve hartnoot over. Nu neem je pas het echte karakter van de geur waar.

Omdat de geur van eau de parfum lang houdt, moet de test ervan een hele dag duren. Zo kun je pas echt merken hoe de geur in de loop van de dag verandert en hoelang de geur werkelijk houdt.

Bloemig, citrusachtig of Oriëntaals? De beste eau de parfums voor dames

Welk eau de parfum bij dames past, hangt af van wat voor type vrouw het is en wat haar persoonlijke smaak is. Tot een van de populairste geurnoten behoren zoetig-bloemige eau de parfums die zijn gebaseerd op hartnoten van magnolia, fresia, granaatappel evenals soortgelijke vrouwelijke componenten. Deze worden gevolgd door tal van andere damesgeuren met zeer uiteenlopende effecten:

  • Houtig en Oriëntaals: deze geuren doen exotisch aan en geven een warm, weldadig gevoel. Componenten als zwarte peper, wierook, mirte en muskus bepalen verder het karakter.
  • Citrusachtig en fris: geurstoffen als citroen, ambroxan, roze peper of viooltjesblad geven dit eau de parfum voor dames een levendig en frisse uitstraling.
  • Fruitig: citrusoliën van bergamot, citroen of sinaasappel evenals geurnoten als roos en jasmijn geven dit eau de parfum een fruitige noot waaraan heel veel vrouwen de voorkeur geven.
  • Kruidig: dit eau de parfum wordt gekenmerkt door exotische, intensieve aroma's die worden gedragen door componenten als waterlelie, ceder, sandelhout of mandarijn. Ze zijn even geschikt voor dames als voor heren.

Tip: tal van producenten brengen tegelijk met hun geuren zoals eau de parfum tegelijk een lichter geurwater (eau de toilette) op de markt. Zo heb je de keuze uit een lichte en een lang houdende, sterke geur.

Eau de parfum voor heren selecteren

Veel mannen hebben het liefst eau de parfums die met hun pittige en kruidige karakter hun mannelijkheid accentueren. Ze maken een keuze uit geheimzinnige geuren op basis van tabak, mannelijke noten met dennenhout en muskus of moderne eau de parfums voor heren met citrusachtige en fruitige componenten.

Bestel eau de parfum online bij parfumdreams

Subtiel voor een bezoek aan een restaurant of intensief voor een spannend nachtje stappen: bij parfumdreams vind je altijd de geur die perfect bij je persoonlijkheid past. We bieden onze klanten een enorm aanbod aan exclusieve parfummerken zoals Lancôme, Armani, Yves Saint Laurent of Paco Rabanne.