Kapperskammen

68 Artikel
5
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Kapperskammen: handige accessoires voor het perfecte kapsel

Je haar zit alsof je net van de kapper komt: met een professionele kapperskam lukt het je ook thuis om een mooi kapsel te creëren. Met het juiste werkgerei kun je je haar weer een mooie knipbeurt geven. Je bespaart tijd en geld en je haar zit toch altijd goed in model.

De veelzijdige kapperskam

Een kapperskam is een handig accessoire bij het knippen van je haar. Hij zorgt ervoor dat je mooi recht kunt knippen en je haar optimaal kunt scheiden. Of het nu gaat om het korten van de puntjes of het creëren van een heel nieuw kapsel: met het juiste gerei creëer je de beste basis voor een perfect resultaat.

In tegenstelling tot gewone haarkammen is de kapperskam of knipkam dankzij het materiaal en de plaatsing van de tanden bijzonder geschikt voor het scheiden van haar en nauwkeurig knippen. Een knipkam is daarom het perfecte hulpmiddel voor iedereen die thuis zelf wil knippen of voor professionele kappers.

Welke kapperskammen zijn er?

Kapperskammen zijn er in verschillende modellen, materialen en afmetingen. De meeste kammen zijn gemaakt van kunststof of metaal. Voor het perfecte kapsel is het belangrijk om een kam te kiezen met de juiste afstand tussen de tanden en de juiste vorm van de tanden. Welke kapperskam het meest geschikt is om zelf mee te knippen hangt vooral af van de individuele haarstructuur:

  • dik haar en kroeshaar: dan zijn kammen met grove tanden en genoeg ruimte ertussen heel geschikt.
  • dun en fijn haar: dan zijn kammen met smalle tanden dicht op elkaar een uitkomst.

Er zijn kammen met grove, gewone en fijne tanden, en er zijn kammen met rechte of gekartelde tanden. Als je niet zeker weet welke knipkam het beste past, kun je verschillende modellen uitproberen. Veel modellen bestaan uit twee helften en hebben aan iedere kant tanden met een andere onderlinge afstand. Hierdoor kunnen ze razendsnel reageren op een verandering van de haarstructuur.

Correct gebruik van een kapperskam

Bij het knippen met een kapperskam is het belangrijk om het haar in kleine gedeeltes te verdelen en de tanden loodrecht op de haarlijn te houden. Hierdoor kan het haar gelijkmatig worden gescheiden en geknipt. Bij langer haar knip je het best van beneden naar boven om een gelijkmatig resultaat te krijgen. Het is ook belangrijk om kapperskammen in goede conditie te houden: een kapperskam moet regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd worden om een opeenhoping van ziektekiemen en bacteriën te voorkomen.

Koop nu kapperskammen online bij parfumdreams

Een kapperskam is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die thuis zichzelf wil knippen of het haar van iemand anders. Je vindt kapperskammen in allerlei afmetingen, modellen en materialen in het uitgebreide assortiment van kappersscharen aan.