Gevoelige hoofdhuid

73 Artikel
186
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Shampoo tegen droge hoofdhuid – eerste hulp bij huid en haar

Verzorgingsproducten moeten niet alleen je haren verwennen, maar ook de hoofdhuid reinigen en deze verzorgen met voedingsstoffen. Een shampoo tegen droge hoofdhuid komt altijd in het spel wanneer jeuk en irritatie jouw het leven zuur maken. Producenten maken gebruik van milde formules en tensiden en een hoop vocht.

Waarom moet je een shampoo voor droge hoofdhuid gebruiken?

Wanneer de talgproductie niet meer evenwichtig is dan heeft dat altijd een reden. Om die reden moet je dit nooit negeren, maar de droge hoofdhuid weer op pad helpen met een aangepaste haarverzorging. Anders kan het gebeuren dat deze steeds gevoeliger wordt en je ooit jeuk krijgt van stylingproducten. De volgende oorzaken kunnen een droge hoofdhuid veroorzaken:

  • Hormonale veranderingen zoals bij puberteit, zwangerschap of overgang
  • Stress en slechte voeding die daaruit ontstaat
  • Natuurlijke huidveroudering veroorzaakt ook aan de hoofdhuid vochtverlies
  • Agressieve tensiden en te vaak wassen van haar
  • Chemische belasting door verven van het haar of permanentpreparaten
  • Sterke inwerking van hitte bij styling

Wat bij jou ook de oorzaak is – met een speciale shampoo voor een droge hoofdhuid voorzie je de gestresste huidcellen van rustgevende stoffen en voldoende vocht.

Deze ingrediënten zijn verwerkt in een shampoo tegen een jeukende hoofdhuid

Op de eerste plaats geldt: De toch al gevoelige hoofdhuid moet door de shampoo niet nog verder worden belast. Om die reden zijn lichaamseigen hydraterende middelen ideaal om jeuk te verzachten. In een shampoo tegen een droge hoofdhuid worden voornamelijk urea of lactaat gebruikt. Ook plantaardige oliën zorgen voor een serie van voedende ingrediënten die irritaties tot rust kunnen brengen. Panthenol is eveneens een belangrijke verzorgende stof die bij een gevoelige hoofdhuid ontspannend kan werken.

Shampoo voor droge hoofdhuid bij parfumdreams kopen

Bij parfumdreams vind je eerste hulp bij jeuk, droogheid en irritaties. Ontdek onze collectie van shampoos voor de droge hoofdhuid met maximale verzorging en rustgevende ingrediënten. Je kunt niet alleen plekken die jeuken verzachten, maar ook de natuurlijke vochtbalans herstellen.