Herengeuren Damesgeuren Unisex-geuren
Aventus Les Royales Exclusives Acqua Originale

Creed parfum

214
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Creed Parfums: de exclusieve geuren van Europese koningshuizen

Meer dan 250 jaar ervaring bij de creatie van exclusieve geuren, drukken hun stempel op de prachtige parfums van Creed. Je zou ze koninklijk kunnen noemen –de voormalige kleermaker was honderden jaren lang een van de belangrijkste kleermakers van de grote koningshuizen door heel Europa. Vandaag de dag staat de naam Creed nog altijd voor bijzonder persoonlijke geuren die de identiteit van de drager benadrukken en accentueren, zonder zelf opdringerig te zijn.

De geschiedenis van Creedparfums: van kleermaker tot parfumeur

Alles begon met de oprichting van de kleermakerij Creed door de Brit James Henry Creed in het jaar 1760. Volgens de overlevering attendeerde hij ooit koning George III op zijn onderneming doordat hij hem geparfumeerde, leren handschoenen liet bezorgen. Al snel werd hij een veelgevraagd kleermaker van het Britse koningshuis en hij deed dit tevens voor veel mensen van hoge adel.

De parfums van Creed speelden aanvankelijk een ondergeschikte rol. Desondanks wonnen de geurcreaties van de Britse geurproducent snel aan populariteit. De familie Creed bediende hun klanten van adel met discretie en gevoel. In het midden van de 19e eeuw verhuisde het geurhuis Creed naar Parijs, dat destijds gold als parfumhoofdstad van Europa.

Op deze basis slaagden de parfumeurs er in om de focus van de onderneming steeds meer te verleggen naar de creatie van unieke geuren. En dat is hen meer dan succesvol gelukt. In de loop van de meer dan 250 jaar lange geschiedenis van de onderneming, ontstonden er meer dan 200 Creedparfums die zich kenmerken door hun individuele receptuur en ze benadrukken het traditionele handwerk die tot op de dag vandaag zijn gebleven.

Productie van Creedparfums door middel van traditioneel handwerk

Creed gebruikt arbeidsintensieve methodes voor distillatie van de exclusieve grondstoffen. Zo schiepen de parfumeurs in het idyllische Franse stadje Fontainebleau exquisite distillaties, waarmee ze hun intense geurcomposities konden samenstellen. Zo wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de Millésimeprocedure, die normaal gesproken in de wijnbouw wordt gebruikt. Zo werkt de traditionele methode:

  • De parfumeurs wegen alle ingrediënten met de hand en mengen ze volgens de overleverde recepten van de familie.
  • In de labtanks macereren ze het nog aanwezige sap – nog altijd in de stallen die werden gebouwd door de voormalige eigenaar.
  • De perfectionering maakt elke Creedgeur uniek. Bij elke stap zwaaien de eigenaren van het bedrijf de scepter om de beroemde kwaliteit van de parfumerie zeker te stellen.

Het proces is tijdrovend en duur. Veel concurrenten nemen deze moeite niet meer. Juist om die reden hebben de parfums uit het huis van Creed hun exclusieve karakter behouden – tot op de dag van vandaag schrijven de parfumeur is handwerk en traditioneel handwerk in hoofdletters.

De grote wereld van Creedparfum

Hoogwaardige geuren van de Franse parfumerie richten zich in gelijke mate tot zowel de dames als de heren. De naar aanleiding van de 250e verjaardag van de onderneming gecreëerde geur "Aventus" heeft het in zich om een succesnummer te worden. Als frisse, houdt achtige Creedgeur voor heren met avontuurlijk en mannelijk karakter of als bloemachtig Creedparfum voor dames dat zijn draagster in een spreekwoordelijke bloementuin ontvoerd: De Aventus productserie prikkelt alle zintuigen.

Creed parfum kopen: online bestellen bij parfumdreams

Bij parfumdreams ontdekt de parfumliefhebber exclusieve parfums en douchegels, bodylotions en zeep met dat beetje extra. Waardevolle ingrediënten staan voor kwaliteitsproducten waarvan de unieke geur vele uren lang blijft hangen. Koop nu online Creedparfums bij parfumdreams en bespaar geld.